Wassenaar belichaamt de Nederlandse entrepreneur-cultuur. Ze heeft sinds haar bestaan talrijke succesvolle ondernemers afgeleverd aan zowel het nationale als het internationale bedrijfsleven. Ook de vooruitzichten van de komende jaren zijn goed: vooral jongeren maken tegenwoordig furore in het lokale ondernemerscircuit. In de serie “Wassenaar: Het Silicon Valley van de Lage Landen” zal een overzicht geschetst worden van de toekomstige Zuckerbergs, Bransons en Rockefellers uit het reservaat.

We gaan van start met een ambitieus DJ annex party planner-tweetal bestaande uit Robin van Berenkring (14) en Barend Stamberg (15), beter bekend als het “Dynamik Duo”. Over de naamkeuze klonk van beiden duidelijke taal. “Naja, we zijn natuurlijk gewoon heel dynamisch, en een duo, dus daar viel niet lang over na te denken, ja toch?” De feestliefhebbers zijn compleet vernieuwend in het hanteren van een radicale, baanbrekende visie. Ze noemen het de “visie van het geen visie hebben”. Stamberg over het business plan. “Ja gozer, echt geen idee man. We doen gewoon maar wat. Dat werkt meestal prima. Laatst hadden we dus een feest georganiseerd: “ROAR” noemden we het. Geen idee wat het betekent, maar het klonk gewoon prima chill, of niet dan?”

Van Berenkring vervolgt. “We hadden dus een zaal afgehuurd in een van de grootste uitgaansgelegenheden van Den Haag: Paard van Troje. In het kader van think big, weet je wel. Facebook-pagina online gegooid, mensen ge-invite, logootje gemaakt: de hele shitzooi. Dat ging eigenlijk gewoon zo steady, dat we op de dag vóór het feest al wisten dat het een groot succes zou worden. Er hadden toen namelijk al 28 mensen op ‘Aanwezig’ en 6 op ‘Misschien’ geklikt: dan weet je dat het goed zit.”

Volgens Stamberg komt er echter meer bij kijken. “Natuurlijk had het feest ook een gezicht nodig. Dat is een must: zonder gezicht is je party eigenlijk al een verloren zaak. Dus hadden we geregeld dat Manuel Broekman met z’n mooie kop een beetje kwam shinen. Dat was voor het feest goed omdat ‘ie een trekpleister voor de wijven is en voor hem relaxed omdat ‘ie gewoon geen fuck hoefde te doen. Win-win situatie dus.” Over het resultaat waren beiden heren zeer content. “Het was een intens mooi feest met een keiharde line-up. Daarnaast hadden we ook gewoon steady een paar duizend euro verlies gedraaid. Nou, dikke prima toch?”

Het Dynamik Duo wordt bijgestaan door een derde kracht genaamd Jari Berckmann (19), beter bekend als “Jezah”. Hij beschrijft zichzelf als “a random motherfucker that likes clubs way too much.” Volgens het Dynamik Duo heeft Jezah een flinke bijdrage geleverd aan het succes.Hoe hij dat precies heeft gedaan, weet hij zelf eigenlijk ook niet. “Gewoon een dabje hier en een dabje daar, af en toe met Keau Collins aan de knoppen draaien en verder gewoon tering hard aan de Grey Goose. Natuurlijk wel allemaal in een hippe oussie: vooral de bandana werkt goed bij de sletjes”, vertelt Berckmann.

Uiteindelijk is de vraag die op ieders lippen ligt: wat zijn de toekomstplannen van het Dynamik Duo? Het antwoord zal men tevreden stellen. “Ziggo Dome, ouwe.” liet Stamberg doorschemeren. “Het wordt tijd om die flikkers van Puinhoop voor eens en voor altijd de markt uit te slaan. Sterker nog, we zijn nu al bezig met de Facebookpagina, dus je kan binnenkort zo’n twaalf notificaties per dag verwachten, haha.”

Het is onmiskenbaar: het zijn entrepreneurs in hart en nieren. De middelbare scholieren zijn een boegbeeld voor Wassenaarse leeftijdsgenoten die naar een soortgelijk leven van fame, bitches en Grey Goose ambiëren. We voorspellen een rooskleurige toekomst voor deze op-en-top ondernemers.